Július 13-tól nem áll meg a metró a Corvin-negyednél és a Klinikáknál

Több 444 videó?
Szeretném

A Corvin-negyedhez és a Semmelweis Klinikákhoz is eljutott a 3-as metró felújítása, ezért július 13-tól nem áll meg a metró ezen a két állomáson. A környéket a Kálvin tér és a Népliget között közlekedő állomáspótló busszal lehet majd elérni. 

Ehhez ki kell építeni a szükséges infrastruktúrát, ezért július 10-ig a Nagyvárad tér és Kálvin tér között, az Üllői út-Szentkirályi utca csomópontban, az Üllői úton a Pénzverde épülete előtt, valamint a Szentkirályi utca Üllői út és Baross utca közötti szakaszán útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani.

.A Népliget állomás vágányait rögzítik szakemberek az M3-as metró déli szakaszának felújítási munkálatai során 2020. február 5-énFotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A 3-as metró munkanapokon továbbra is Újpest és a Nagyvárad tér között jár majd, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson kívül a korábban már lezárt Arany János utca és Ferenciek tere állomáson továbbra sem áll meg. A metróvonal déli szakaszán, a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között a metrópótlás rendje nem változik - írta a Budapesti Közlekedési Központ. 

A déli szakasz felújítása várhatóan őszre véget ér, ezután a Nagyvárad tér és a Lehel tér között folytatják a munkát.