Újabb három évig hévízi négycsillagos szállodában pihenhetnek a médiahatóság dolgozói

media
2020 július 01., 08:45

2020 és 2023 között ismét a négycsillagos, superior kategóriájú hévízi Hotel Carbonában nyaralhatnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) munkatársai, a szervezet honlapján elérhető 197 millió forintos szerződés szerint - írja az Mfor.

A Hotel Carbona tulajdonosa a lap szerint nem csak a megbízásnak örülhet: nemrég ugyanis 537 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást nyertek a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiírt Kisfaludy-tenderen. A pénzből újíthatják fel a 260 szobás hotelt, amely a fürdőváros központjában, egy 4,6 hektáros, arborétumszerű parkban helyezkedik el.

Az Mfor azt írja, a szálloda tulajdonosa a Buda Invest Kft.-n keresztül az a Pocsai-család, amelynek feje, Pocsai Alex a kormányközeli HírTV egyik alapítója. A Buda Invest fő tulajdonosai Pocsai Alex lányai, de kisebbségi tulajdonos Csóti György volt MDF-es és fideszes országgyűlési képviselő, korábbi zágrábi nagykövet is.

A médiahatóság, akkor Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) néven, már az első Orbán-kormány idején, 2000 márciusában kötött szerződést üdültetésre ezzel a hotellel, és a 2017-2020-as időszakban is itt nyaralhattak a dolgozók. Az üdülési lehetőségek odaítéléséről a szociális bizottság döntött a hatóságnál. A teljes költség egy részét a dolgozók fizetik meg.

Az NMHH a Magyar Nemzet korábbi cikkében azzal indokolta a szerződéseket, hogy nincs saját üdülője, így ez olcsóbb megoldás volt, mint fenntartani egy ingatlant. A választás pedig azért esett a hévízi luxusszállodára, mert ez a hely adta a legolcsóbb ajánlatot. Az Mfor közbeszerzés nyomát minden esetre idén sem találta.

Az NMHH egyébként épp most építtet új mérőlabort és szerverközpontot a XIII. kerületi Visegrádi utcában. A nyílt eljárásban folytatott tendert a közbeszerzéseken rendkívül sikeres Grabarics Építőipari Kft. nyerte nettó 15,9 millird forintos ajánlatával. A szerződést április végén már alá is írták, így elvben hamarosan a munkálatok is megkezdődhetnek.