Már nem nyomoz a rendőrség Niedermüller képződményezése miatt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2020. május 15-én, bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást Niedermüller Péter ellen, aki ellen még a CÖF tett feljelentést, mert a polgármester az ATV-n  január 20-án azt mondta:

hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek”

Niedermüller PéterFotó: botost/444.hu

A CÖF feljelentése után Niedermüller ellem közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda indított nyomozást, de az ATV-nek küldött rendőrségi válaszból kiderült, hogy ezt időközben leállították, pedig a kijelentés miatt a Fidesz január végén még egy antirasszista tüntetést tartott az erzsébetvárosi hivatal előtt: 

Utólag Niedermüller a kijelentést azzal magyarázta: „nem emberekről, hanem egy ideológiáról beszéltem. Szeretném, ha világos lenne: ez az ideológia az, ami Magyarországot, ha így folytatódik, végképp tönkre fogja tenni”.