A pestisjárványtól tartva betiltották a mormoták vadászatát Oroszországban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Miután Mongóliából és Kínából is jelentettek olyan bubóópestises eseteket, amik mormoták elfogyasztásából indulhattak, Oroszországban jobbnak látták, ha leállítják a rágcsálók vadászatát a határ közelében.

Fotó: CORDIER Sylvain / hemis.fr/hemis.fr via AFP

A kínai-mongol határhoz közeli Bayannur városában a hatóságok vasárnap adtak ki figyelmeztetést a pestises esetek számának emelkedése miatt. Egyben a kínai hatóságok betiltották a mormoták vadászatát és elfogyasztását, egyben arra szólították fel az embereket, hogy azonnal jelentsék, ha ilyen esettel találkoznak. 

A múlt héten Mongóliából két bubópestises esetet jelentettek, amit moromotafogyasztás okozhatott.

Fotó: RIEGER Bertrand / hemis.fr/hemis.fr via AFP

Az oroszországi Altaj köztársaságban még járőröket is kivezényelték, hogy betartassák a mormotavadászatra bevezetett tilalmat. 

A bubópestis az emberiség történelmének egyik legpusztítóbb járványát okozta, amelynek következtében 75–200 millió ember halt meg a 14. század közepén. A kórokozója a Közép-Ázsiában honos rágcsálók bolhájában tenyészik. (Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó