Az Indamedia tanácsadója az Index főszerkesztőjének leváltását sürgeti

media
2020 július 07., 02:13

Az Index főszerkesztőjének leváltását javasolja hétfő este megjelent Facebook-videójában Erdélyi Zsolt kommunikációs szakember, az Indamédia tanácsadója. Erdélyi volt a másik tanácsadó Gerényi Gábor mellett, akik külsősként javaslatokat tettek az Index kampányára és átalakítására.

Az átalakítási javaslatok olyan súlyosan érintették volna az Indexet, hogy ezek miatt a lap átállította függetlenség-barométerét, és jelezték, hogy veszélyben vannak - különösen azért, mert ezek a javaslatok a kormányközeli Indamédia tanácsadóitól érkeztek.

link Forrás

Erdélyi a videóban azt mondja, olyan főszerkesztő kell az Indexnek, aki „nem szarja össze magát külsős tanácsadóktól”, és aki „érzi a vibe-ot”. Ez az első eset, hogy valaki nyíltan Dull Szabolcs leváltását kéri a cégnél. Amikor Dull kiállt azzal, hogy veszélyben van az Index, felhívását (ami azóta, vagyis több mint két hete látható az Index címlapján), a szerkesztőség szinte minden tagja aláírta.

Erdélyi Zsolt a 24-nek két héttel ezelőtt mondta, az Indamédiánál dolgozik, de nem az Indexszel, hanem a Femina.hu-val foglalkozik. Az Indamedia az a cég, amitől az Index működése függ gazdaságilag. Ennek 50 százalékos társtulajdonosa március vége óta Vaszily Miklós, a TV2 csoport elnöke, az Echo TV, az MTVA és az Origo volt vezérigazgatója.

Vaszily a 444-nek múlt héten azt mondta, nem érdekük, hogy az Index harciaskodjon az Indamediával szemben, de nem keresnek új főszerkesztőt. Most viszont a vele szerződésben álló kommunikációs tanácsadó hirdeti ezt nyilvános videóban.