A gyűlések betiltása után is folytatódtak a tüntetések Szerbiában

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Csütörtök este békés tüntetést tartottak Szerbia több városában is, a demonstrálók a nagyobb városok fontosabb épületei előtt ülve tiltakoztak. Ez jelentős változás a megelőző két estéhez képest, amikor tüntetők törtek be a parlamentbe, és súlyos összecsapások voltak. 

Fotó: OLIVER BUNIC/AFP

Csütörtökön aztán Belgrádban betiltották a tíz főnél nagyobb gyűléseket. A tiltakozásokat így is megtartották, de komolyabb összecsapások ezúttal nem történtek.

Fotó: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

A tiltakozás okairól tegnap részletesen írtunk. Bár a nemzetközi sajtó jellemzően azt emeli ki, hogy a koronavírus kezelése váltotta ki az ellenállást, ez inkább az utolsó csepp volt a pohárban: a tüntetéseken az Aleksandar Vučić rendszerével szembeni sokéves frusztráció került újra a felszínre. (MTI, Euronews)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó