A kormány is támogatja a Gellért-hegyi sikló építését

Budapest
2020 július 11., 06:08

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent jogszabályok szerint a kormány támogatja a Gellért-hegyi sikló tervét. A Tabánból induló, kötöttpályás közlekedési eszköz a turistabuszok forgalmát váltaná ki, és emiatt korábban már Karácsony Gergely és V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester is arról beszélt, hogy támogatnák egy ilyen sikló megépítését.

A sikló építése mellett a „Gellért-hegyi városi park átfogó közterületi megújításával” is egyetért, és a sikló meg a parkrendezés előkészítésére összesen 1,5 milliárd forintot biztosít.

A kormányrendeletben foglaltak szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszternek 2020. június 30-ig kell a Budapesti Fejlesztési Központ NZrt. útján a Budapest Főváros Önkormányzatával együttműködve beruházási, üzemeltetési szakmai koncepciót és megvalósíthatósági tanulmányt készítenie. Az előkészítés határideje 2021. szeptember 30.

A kormányrendelet szerint meg kell vizsgálni azt is, történhet-e a projekt finanszírozása az Európai Beruházási Bank vagy kereskedelmi bank által nyújtott hitelből. (Portfolió)