Kiborultak a magyar zenészek, hogy talán augusztus 15. után sem lehetnek koncertek

ZENE
2020 július 14., 18:35

„Az elmúlt hónapokban egy dátumot lehetett fix támpontnak venni, ez augusztus 15-e, ahonnan talán visszatérhet a könnyűzene is a rendes kerékvágásba, lehetnek koncertek, fesztiválok, stb. A tegnapi sajtóértesülések szerint azonban hamarosan olyan döntés születhet, amely továbbra is korlátozza a nagyobb létszámú koncertek, rendezvények megtartását” - írta egy Facebook-posztban a Tankcsapda. Szerintük, ha tényleg nem lehetnek koncertek augusztus 15. után sem, akkor a zeneipar mélypontra kerül, és ennek következményei beláthatatlanok lesznek.

„Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy ez a szektor a járvány kezdete óta vegetál, nem csak a zenészek, hanem egy teljes szolgáltató ipar, háttéripar került perifériára, a technikusoktól, hangmérnököktől, szervezőktől, klub tulajdonosoktól kezdve a vendéglátó és hangtechnikai cégekig sorolhatnánk, hogy ki mindenki küzd jelenleg is a fennmaradásért, egy biztos, több tízezer emberről van most szó.”

link Forrás

Ugyanerről posztolt Lovasi András is, aki a stúdióját csak almatárolásra tudja használni.

„Nálunk a segítség? Nyilvános ígérgetésen kívül majdnem a semmi (bocs, a teljesen agyalágyult PIM-es zenei pályázatokat nem számítom annak, és egy- vagy kétszázmillió szétosztható pénz egy kb. 40 milliárdot bukó iparágnak amúgy is lepkefing), aztán még Majka és a sajtó hathatós segítségével azt a pár száz zenészt is megalázták, akik a saját szakmai szervezeteiktől segítséget mertek igénybe venni. De nem baj, mondta mindenki, most már hagyjuk is azt a segélyezést, jön gusztustizenöt, és végre fellélegezhet az iparág. Úgy látszik, mégse nem jön... legalábbis Palkovics úr ezt lengette be, csütörtökön kiderül, addig is mindenki lázas c, d, e terveket készít, már aki nem fáradt bele” - írta a Kiscsillag és a néhai Kispál és a Borz frontembere.

link Forrás

FRISSÍTÉS 2020. 07. 15. 12:45

A Lovasi által betámadott Majka is az elsők között szólalt fel a Palkovics által belengetett intézkedés ellen, ő azt mondta, „ez így nagyon nem korrekt”. Szerinte is komoly dolog a vírus, ő is bezárkózott, betartotta az előírásokat, többeket igyekezett terelni is a szabálykövetés felé. Szerinte azonban el kellene dönteni, hogy vagy nem szabad tömegrendezvényt szervezni, vagy szabad, ne legyen kettős mérce. Majka kiemelte az Fradi-Újpest meccset is, ahol a hírek szerint 22 ezer ember volt a nézőtéren. Majka szerint ez így nonszensz, és a kormány kettős mércét alkalmaz, amikor szigorúbb szabályokat vonatkoztat a zenészekre, mint másokra.

Majka reagált Lovasi András posztjára is, reakciójáról itt írtunk.

link Forrás