Flower Power: A közteresek csak fenyegetőztek a Dob utcában, de a végén igazából nem jelentették fel a gerillakertet, amit egy betemetetlen gödörbe ültettek

ÉLET
2020 július 16., 13:32

Azt az éttermet jelentették fel az erzsébetvárosi közterületesek, amelyik növények beültetésével kiskertté varázsolt egy hónapok óta a Dob utcai járdán éktelenkedő lyukat, nem pedig azt az ismeretlent, aki a lyukat nem tömi be fél éve - írtuk meg egy mai cikkben. Az ügyben az önkormányzatnak is küldtünk kérdéseket, a válasz most érkezett meg. Az derül ki belőle, hogy

bár az étterem tulajdonosa azt hitte, hogy feljelentették, hiszen a közterületes állítása szerint ezt mondta neki, a jogi eljárás végül mégsem indult meg.

Úgy tudjuk, hogy az ügy azzal indult, hogy egy lakónak valamiért nem tetszett, hogy a szemetes-pisis gödör helyére

kiskertet ültettek

és a megszokott gödröt hiányolva jelentette a dolgot az egyik önkormányzati képviselőnek. Ő szólt a közterületeseknek, hogy nézzenek rá a helyszínre. Azok kimentek és közölték az étteremtulajdonossal, hogy ez így nem szabályos. De, mint megtudtuk, végül úgy döntöttek, hogy az eset körülményeit mérlegelve mégsem indítanak eljárást a gerillakertészek ellen, akiket így nem is büntetnek meg.

Ezen a ponton joggal merül fel a kérdés, hogy a lyuk eleve hogy éktelenkedhet ott hét hónapja és hogy kinek kéne betömnie azt. Annyit biztosan megtudtam, hogy a gödröt nem a Fővárosi Csatornázási Művek mélyítette, de az nem is az önkormányzat asztala. A helyhatóságnál úgy tudják, hogy az ELMÜ ásta, akiknél rákérdeztem a dologra, de egyelőre nem reagáltak.