Megpofozott egy idősebb férfit egy biztonsági őr a Nyugati pályaudvaron

közlekedés
2020 július 19., 15:34

Egy vita közepén egyszer csak pofon vág egy őszes férfit egy sárga mellényes biztonsági őr a Nyugati pályaudvaron egy telefonos felvételen, amit az RTL Híradó egyik nézője küldött a szerkesztőségnek. A férfi az ütéstől a földre kerül, ez után pedig az őr a társát is meglöki olyan erővel, hogy ráesik a már földön fekvő férfira. Közben a felvétel készítőjére is rászól: „Te ne kamerázzál itt!”. Az őr egy kollégája társaságában ezt követően egyszerűen kisétálnak a felvételből.

Az RTL Híradó kérdéseket tett fel a felvételt küldő néző szerint szombaton történt incidenssel kapcsolatban a MÁV sajtóosztályának.

Biber Anett, a MÁV-csoport szóvivője úgy nyilatkozott: a vasúttársaság elhatárolódik a történtektől, a felvételen szereplő őrök ugyanis nem a vasúttársaság alkalmazottai, hanem egy külsős őrző-védő cég munkatársai. „Amint értesültünk erről a felvételről, azonnal felszólítottuk ezt a szerződéses szolgáltatót, hogy vizsgálja ki az esetet pontosan. Egyúttal megerősítettük a korábbi elvárásokat, hogy semmilyen hasonló durvaságnak nincs helye az állomásokon, illetve a vonatokon” - mondta a sajtószóvivő.

Azt egyelőre nem tudni, mikorra lehet eredménye a vizsgálatnak.