A Mediaworks újraindítja a Metropolt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Megújult modern külsővel és tartalommal idén szeptembertől négy év szünet után újraindul az ország legnagyobb példányszámú napilapja, a Metropol – áll az egyéb kormányzati propagandalapok mellett a megyei újságokat is kiadó Mediaworks honlapján megjelent közleményben. Az ingyenes lap a kiadó szerint „továbbra is a városlakók, a közlekedő tömeg lapja lesz”, és minden hétköznap 24 oldalon jelenik majd meg.

Terjesztik majd az utcán, bevásárlóközpontokban és más „hálózatokban”.

A Mediaworks szerint a Metropolban és weboldalán ott lesz minden, „ami a hétköznapokban történő eligazodáshoz, informálódáshoz szükséges”.

A Metropol főszerkesztője Simon László lesz, aki 18 éven át volt a Metropol szerkesztője, a lap 2016-ban kezdődő hiátusa alatt pedig a kormányzati bulvárlap, a Ripost munkatársa volt.

A korábban Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly érdekeltségébe tartozó Metropol kiadása 2016. június 14-én állt le, nem sokkal azután, hogy Orbánék a Metropolhoz hasonlóan ingyenes lapot indítottak. Ez volt a Lokál, melynek kimondott célja volt, hogy a Simicskáék kezében maradt Metropolt mindenhonnan minél hamarabb kiszorítsa.

A Lokál egyébként még mindig létezik, szintén a Mediaworks adja ki.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!