A Mediaworks újraindítja a Metropolt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Megújult modern külsővel és tartalommal idén szeptembertől négy év szünet után újraindul az ország legnagyobb példányszámú napilapja, a Metropol – áll az egyéb kormányzati propagandalapok mellett a megyei újságokat is kiadó Mediaworks honlapján megjelent közleményben. Az ingyenes lap a kiadó szerint „továbbra is a városlakók, a közlekedő tömeg lapja lesz”, és minden hétköznap 24 oldalon jelenik majd meg.

Terjesztik majd az utcán, bevásárlóközpontokban és más „hálózatokban”.

A Mediaworks szerint a Metropolban és weboldalán ott lesz minden, „ami a hétköznapokban történő eligazodáshoz, informálódáshoz szükséges”.

A Metropol főszerkesztője Simon László lesz, aki 18 éven át volt a Metropol szerkesztője, a lap 2016-ban kezdődő hiátusa alatt pedig a kormányzati bulvárlap, a Ripost munkatársa volt.

A korábban Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly érdekeltségébe tartozó Metropol kiadása 2016. június 14-én állt le, nem sokkal azután, hogy Orbánék a Metropolhoz hasonlóan ingyenes lapot indítottak. Ez volt a Lokál, melynek kimondott célja volt, hogy a Simicskáék kezében maradt Metropolt mindenhonnan minél hamarabb kiszorítsa.

A Lokál egyébként még mindig létezik, szintén a Mediaworks adja ki.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér