Szurkoljunk közösen az MTI-nek, hogy legalább pár sort sikerüljön írniuk ma az Indexről!

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Miközben ezt írom, ezrek tüntetnek a Várban az Index szétverése ellen, miután két órán keresztül vonult a tömeg át Buda nagy útjain. A BBC címlapján épp az egyik fő helyen van a részletes beszámoló, de ma hosszan írt róla nagyjából minden világlap és az összes környező ország médiája is.

A magyar állami hírügynökség azonban egy sort sem.

Az MTI fotósa ott volt, csinált pár képet, szóval illusztráció is lenne, már csak néhány sort kellene írni - de ez este 9-re sem sikerült.

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Ami jól mutatja, hogyan működik az a fajta média, amelyet a kormány szeretne. A közmédiát évekig vezette az a Vaszily Miklós, aki most már döntő befolyással bír az Index fölött, és akinek tulajdonszerzése beindította a lap előre tervezett, a legfelsőbb politikai szintekről koordinált szétverését.

Frissítés: Este háromnegyed 11-kor sikerült megjelentetni a nap első cikkét az Indexről, ami egy tudósítás a tüntetésről, például itt lehet elolvasni.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó