Simicskó még temperamentumosabbá tenné a KDNP-t

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nagy meglepetést okozott június végén a magyar politikai mélyrétegeit követőknek, amikor a legendás felszólalásairól ismert Harrach Pétert leváltották a KDNP parlamenti frakciójának éléről, és Simicskó István került a helyére. (A magyar politikát csak felületesen követőket pesze azt is meglepheti, hogy a KDNP-nek külön frakciója van, de ez most túl messzire vezetne.) És a jelek szerint Simicskó igyekszik önálló arcélt adni a kisebbik kormánypártnak, hétfőn egyenesen arról posztolt az oldalán, hogy ősztől 

aktívabb, cselekvőbb, temperamentumosabb arculatot alakítsanak ki a KDNP-nek.

A KDNP parlamenti frakciója, ami ősztől még temperamentumosabb leszFotó: KDNP/Facebook

Persze nehéz elképzelni, hogy ez a lendületváltás mit jelent majd abban a frakcióban, ahol eddig is bátran beszéltek a Sátán legvégső támadásáról vagy a brüsszeli diktatúráról, de ősszel úgyis megkapjuk a választ. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.