Az elmúlt 21 év legfontosabb anyagait hozzák címlapon a távozó indexesek

media
2020 július 28., 06:17

A következő hetekben, amíg a távozó indexes újságírók felmondási idejüket töltik (a legtöbb esetben valószínűleg nem mentesítik őket a munkavégzés alól), a hírközlés mellett felidézik az elmúlt 21 év legfontosabb anyagait.

Kedden máris elfoglalta a címlapot Dezső András, Panyi Szabolcs és Hava Nikita 2016-os portréja Kertész Balázs jogászról, Rogán Antal közeli barátjáról, háttérbe húzódó gazdasági jobbkezéről, aki az V. kerületi ingatlaneladási rendszer meghatározó figurája és jogi tökéletesítője volt.

Dezső András egy Facebook-posztban emlékezett meg a cikkről: „Még ezen a munkán dolgoztunk, amikor egy orosz úriember ült le velünk kávézni (akiről már a névjegykártyája alapján sejteni lehetett, hogy mi a feladata), és nagyon barátságosan elmagyarázta, hogy szerinte sokkal jobb lenne, ha élveznénk Budapestet, ezt a csodás várost, ahelyett, hogy ilyen hülyeségekkel foglalkoznánk. Nem fogadtuk meg a kedves tanácsát, de abban egyetértettünk vele, hogy Budapest nagyon szép város.”

Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke múlt szerdán rúgta ki Dull Szabolcs főszerkesztőt, majd a szerkesztőség tagjai hiába kérték, hogy a szakmai függetlenség megőrzése és a lap jövője érdekében helyezze őt vissza a pozíciójába. Ezután pénteken szinte az összes munkatárs beadta a felmondását. Ugyanakkor Bodolai a hétvégén már azt állította, hogy folyamatosan kapja a jelentkezéseket az eredeti stáb helyére, és tovább akarja működtetni az oldalt.

link Forrás