Hiába újították fel a hárosi Duna-hidat, egy hiba miatt megint le kellett zárni

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Hiába újították fel az M0-ás autóút Hárosi Duna-hídját az elmút két évben, az átadás után májusban újra le kellett zárni, mert szerkezeti hibák léptek fel. Csütörtökön próbaterhelést végeztek a hídon kamionokkal. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az RTL Híradójának azt mondta, a felszerkezet egyes részeit és a saruk állapotát kell alaposabban megvizsgálni. Az állami cég szerint a híd szerkezeti elemeinek hibája az elmúlt 30 év használata miatt alakult ki. 

Az állami infrastruktúra-fejlesztő cég közlése szerint hiába újították fel két év alatt milliárdokból a hidat, most kiderült, hogy már korábban alakult ki az a hiba, ami miatt hónapok óta újra zárva van a forgalom előtt. A csatornának nyilatkozó szakújságíró szerint még évek, mire újra járható lesz. 

Az M0-ás déli szektorának felújítására egyébként 26 milliárd forintot szánt az állam. Hogy ez mégis miért alakolt így, arról kivitelező Strabag nem akart nyilatkozni a csatornának. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér