Miután Brazíliában rekordot döntött a járvány, eltörölték a beutazási korlátozást

külföld
2020 július 30., 08:41

Márciusban Brazíliában is korlátozták külföldi állampolgárok beutazását az országba, egy friss kormánydöntés azonban lazított a feltételeken. Annyira, hogy mostantól minden országból fogadnak turistákat, feltéve, hogy van egészségbiztosításuk, írja a Reuters.

Váratlan ez az időzítés, hiszen Brazília a világ második legfertőzöttebb országa az Egyesült Államok után, ráadásul szerdán rekordot döntött a napi regisztrált halálozások száma (több mint 1500) és a regisztrált esetszám is (több mint 70 ezer).

photo_camera Jair Bolsonaro elnök Fotó: Mateus Bonomi/AGIF via AFP

Más dél-amerikai országokban, például Kolumbiában, Argentínában, Panamán és Peruban, ahol kevésbé súlyos a járványhelyzet, továbbra is érvényben van a beutazási tilalom.

Abból a szempontból viszont nem meglepő a döntés, hogy Bolsonaro elnök kezdettől fogva koronaszkeptikus, amikor pedig ő is elkapta a fertőzést, olyan gyógyszert reklámozott, ami bizonyítottan nem hatékony a koronavírussal szemben. Július elején még azt is megvétózta, hogy kötelező legyen a maszkviselés a boltokban, templomokban és iskolákban, sőt, hogy a szegényeknek maszkot osszanak.