A Tankcsapda „raktárkoncertjét” is támogatni fogja a kormány

popzene
2020 augusztus 05., 17:05

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő videóban árult el részleteket a koronavírus-járvány miatt bajba jutott zeneipar kormányzati támogatásáról.

link Forrás

Az 5,3 milliárd forintos állami támogatásból 150 raktárkoncertet támogatnak. (Ezeket Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten még garázskoncerteknek nevezte.) Szentkirályi azt mondta, a koncerteken dolgozó háttéremberek „kiemelkedő gázsit kapnak”, a profi technikát a kormány állja. Cserébe a lebonyolító és a felvételek terjesztője a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálásával az Antenna Hungária lesz.

Szentkirályi említett is néhány nevet a folyamatosan bővülő listáról: Tóth Vera, Tóth Gabi, Balázs Fecó, Demjén Ferenc és a Tankcsapda.

photo_camera Fotó: Kósa Lajos/Facebook

A Tankcsapda tagjai korábban a saját csatornájukon 40 percen át beszéltek arról a rájuk szabott kormányrendeletről, ami lehetővé tette, hogy megtartsák az autós koncertjeiket, és mivel a rendelet csak egy hétvégéig volt hatályos, mások nem tudtak élni a lehetőséggel. A Mol házi zenekara azon, hogy az újságok megírták ezt a tényt, annyira megsértődött, hogy egy új dalt és klipet is készített arról, milyen rossz a média.

link Forrás