Maszkellenes aktivisták rohantak meg egy londoni szupermarketet, követelve, hogy a vásárlók álljanak ellen az „új világrendnek”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A StandUpX maszkellenes aktivistái azt mondták a dél-londoni Morrison's vásárlóinak, hogy álljanak ellen az „új világrendnek”, és vegyék le a maszkjaikat. A tüntetők azt mondták, „a maszkok ártanak nektek”, és néhányuk megafonokba is üvöltözött.

A tüntetők többségén nem is volt maszk, és azt mondták, ne tartsák be az emberek a kormány koronavírus-járvány elleni ajánlásait. Azt mondták: „Arra vagytok kondicionálva, hogy higgyetek el mindent, amit a kormány mond nektek. Sose kérdezettek semmit, csak viseljetek maszkot.”

Illusztráció: Glyn Kirk/AFP

Az újvilágrend-ellenes és koronavírus-szkeptikus StandUpX-et Simon Dolan repülési iparmágnás alapította, aki a hónap elején a legfelsőbb bíróságon elvesztette a pert, amivel meg akarta semmisíteni a kormány koronavírus-ellenes korlátozásait.

Júliusban több száz aktivista tüntetett a Hyde Parkban az ellen, hogy kötelező a boltokban maszkot viselni.

Simon Dolan július 6-án azt mondta: „Hiszek mindenki választásának a szabadságában és a személyes szabadságjogok védelmében. A kormány lépései megnyomorítják a gazdaságot, megtagadják a gyerekektől az oktatást, és sértik az emberi jogokat.” (Telegraph)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!