Folytatódik a gödi koalíciós belharc: három DK-s képviselő felfüggesztette a párttagságát

POLITIKA
2020 augusztus 11., 06:57

Rendkívüli ülés volt Gödön, ahol a képviselő-testület a Balogh Csaba momentumos polgármester ellen indult fegyelmi eljárásról szavazott – írta meg a Mérce.

Szilágyi László DK-s képviselő felolvasott egy közleményt, ami szerint az elmúlt hetekben elindult Göd fejlődése, „Balogh Csaba nélkül végre Göd érdeke érvényesült”, oltásprogram indult, fejlesztik a körzeteket, óvodabővítésről döntöttek közösen.

Azt mondta, a múlt hét eseményei után bebizonyosodott, hogy az országos politika érdekei nem egyeznek Göd érdekével. „Mi továbbra is Gödért dolgozunk, nincsenek országos politikai céljaink. Mi arra esküdtünk, hogy Göd város lakóit képviseljük. Az ő érdekükben, és nem a budapesti pártközpontoknak akarunk megfelelni. Ezért azt is vállaljuk, hogy ha a mi személyünk gátja bármilyen ellenzéki összefogásnak, akkor készek vagyunk megtenni, amit a párt ránk ró” – mondta.

Bejelentették, hogy Göd három DK-s politikusa, Lőrincz László alpolgármester, Szilágyi László, a pénzügyi bizottság alelnöke és Tóth Ágnes, a DK Pest megyei képviselője felfüggesztette a párttagságát.

Momentum: Zárják ki a pártjaikból az ellenzéki összefogást eláruló képviselőket!

A múlt hét végén már országos szintekre nőtt a Gödön kirobbant koalíciós belharc, ami azután robbant ki, hogy a kormány a veszélyhelyzet alatt elvette a várostól a Samsung-gyár területét. A két párt már központi közleményekben vádolta egymást hírhamisítással és fideszes kollaborációval, majd Fekete-Győr András és Gyurcsány Ferenc tartott egy bizarr találkozót.

Hétfő délelőtt a Momentum és a DK vezetősége arról egyeztetett, hogyan lehetne békés mederbe terelni a gödi ellenzéki összefogásban támadt ellentéteket, és az első lépésekben meg is egyeztek. De a Momentum közleménye szerint a DK vezetősége hiába próbált meg mindent, nem volt képes megfékezni az elszabadult gödi képviselőit.

A Momentum megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a DK, az LMP és a Jobbik gödi képviselői nem mutatnak semmiféle együttműködési készséget, és a saját pártvezetőik kéréseinek sem hajlandók megfelelni. A négy érintett képviselő kitart amellett, hogy a Fidesszel együtt szavazva folyamatosan támadja a momentumos polgármestert. „Saját szavazóikat elárulva a Fidesz és a Samsung érdekeit képviselik, így méltatlanná váltak a tisztségükre. De a gödiek nem kérnek a Samsung-koalícióból!” – írja a Momentum, ami felszólítja a DK-t, a Jobbikot és az LMP-t, hogy zárják ki a pártjaikból a Fidesszel szövetkező, az ellenzéki összefogást eláruló képviselőiket.

Frissítés 9:25

Balogh Csaba a Facebookon azt írta, „színt vallottak az összefogásból kiugrott képviselők, ők már a Fidesz emberei”. Szerinte a Fidesszel való együttműködésben partnerük maradt Fülöp Zoltán és Hives Gábor is. „Mivel ezek a képviselők a mandátumukat és a gödi lakosokat elárulták, az összefogásban résztvevő pártokat megkérjük, zárják ki őket soraikból, a képviselőket pedig felszólítjuk mandátumuk azonnali visszaadására, mert méltatlanná váltak a képviselőségre! Markó úr úgy akar visszatérni a város élére, hogy a gödi szavazók 59%-a ellene szavazott. Mi minden jogi eszközzel élni fogunk, hogy újra a gödi lakosok akarata érvényesüljön!” – írja Balogh.