42 milliós állami támogatással épít panziót a Balatonnál Száraz István

üzlet
2020 augusztus 14., 04:45

Az Origo korábbi tulajdonosának, Száraz Istvánnak a cége is ott van a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusfejlesztésre kiírt Kisfaludy Program pályázatának nyertesei között - írja a 24.hu.

A Dry Beta Kft 42 millió forintos állami támogatásban részesül a négycsillagos Frida panzió megépítésére.

A hírt Száraz is megerősítette a lapnak, azt mondta, a hatszobás panzió Balatonakarattyán épül meg. Kivitelezése már 2019-ben megkezdődött, úgyhogy 2020 év végétől már meg is nyithat.

A 24.hu cikke szerint Száraz István eközben úgy tűnik, visszavonul a médiapiacról. A New Wave Media Csoport, ami 2015-ben vásárolta meg a kormányközelivé alakított Origót, Száraztól még 2017-ben a jegybankelnök fiához, Matolcsy Ádámhoz került.

A szintén száraz érdekeltségébe tartozó We Love Budapest és a We Love Balaton oldalakat üzemeltető médiavállalatról viszont idén júliusban írta meg a Kreatív, hogy a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványhoz került.

Az ügylettel kapcsolatban Száraz nem árult el részleteket a lapnak, csupán ennyit mondott:

„az elmúlt időszakban sokat dolgoztunk azon, hogy az oldalak folyamatos fejlesztése, a kiemelkedő értékteremtő tevékenységük megőrzése mellett az alapműködésből fakadó tevékenységek által megpróbáljuk üzletileg is önfenntartóvá tenni a kiadót. A tulajdonosváltás és az üzleti tranzakció egy lépés ebbe az irányban, biztosak vagyunk, hogy a Magyar Turisztikai Szövetség sikeresen viszi tovább az általunk kilenc év alatt felépített portálokat.”

Az üzletember másik cége, a Frank Digital közben egy hárommilliárd forintos közbeszerzést is megnyert a Matolcsy vezette Magyar Nemzeti Bank kommunikációs feladatainak ellátására.