Szankciókat vezetnek be Fehéroroszország ellen az Európai Unió vezetői

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szigorú szankciókat készülnek bevezetni Fehéroroszország ellen az Európai Unió vezetői, jelentette be szerdán egy videókonferencián az EU ipari biztosa, Thierry Breton.

„Teljesen világos, hogy a belarusz elnökválasztás kimenetele nem egyezik az emberek akaratával, elfogadhatatlan erőszak történik és a törvényeket nem tartják tiszteletben. A szankciókat már meghoztuk, ne legyen kétség afelől, hogy ezek megerősítést kapnak ma délután” - mondta Breton.

Szerdán a Litvániába menekült Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki elnökjelölt is közzétett egy videót, amiben arra kéri az Európai Uniót, hogy ne ismerje el a Fehéroroszországban augusztus 9-én tartott elnökválasztás hivatalos eredményét, mert csalással született. Cihanouszkaja új választásokat szeretne nemzetközi megfigyelők jelenlétével.

Fehéroroszországban augusztus eleje óta tartanak tüntetések, amiket a hatóságok erőszakkal próbáltak visszaverni, ketten életüket is vesztették. A tüntetéseket az robbantotta ki, hogy augusztus elején csalással választották meg újra Aljakszandr Lukasenko elnököt. (Reuters)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó