Csoda kell ahhoz, hogy újra lábra tudjon állni a hétszer hátba lőtt fekete férfi

külföld
2020 augusztus 26., 06:05

Wisconsinban rendkívüli helyzetet rendeltek el, miután tovább folytatódtak a zavargások amiért egy rendőr hétszer hátba lőtt egy fekete férfit, Jacob Blaket. A súlyosan megsérült férfi családja szerint csoda kell ahhoz, hogy Jacob újra képes legyen járni.

Jacob Blaket vasárnap lőtte hétszer hátba egy rendőr, miután a férfi állítólag két veszekedő nőt próbált szétválasztani, de utána a rendőrök parancsa ellenére az autójához sétált és megpróbált beszállni.

A család ügyvédjének elmondása szerint legalább egy lövedék érte Blake csontvelőjét, ami annak a szakadásához vezetett, az orvosok szerint a férfi lebénult, de a család még hisz a csodákba.

Blake édesanyja szerint a fia küzd az életéért, de nagyon csalódott lenne, ha látná, hogy a lelövése kapcsán milyen erőszakhullám indult el Wisconsinban.

Wisconsin kormányzója, Tony Evers kedden délután jelentette be, hogy rendkívüli állapotot hirdet Kenoshában, és 100-ról 250-re növeli a Nemzeti Gárda tagjainak a számát. Wisconsin demokrata kormányzója már a vasárnap esti tüntetésen mozgósította a Nemzeti Gárdát, mert a tüntetők épületekben és autókban tettek károkat, boltokat gyújtottak fel. A Nemzeti Gárda füstbombákkal és gumilövedékekkel próbálta megfékezni a tüntetőket, de Kenoshában vasárnaptól éjszakai kijárási tilalmat is elrendeltek. Szintén tüntetnek Portlandban, Oregonban, Minneapolisban és Minnesotaban. (BBC)