Lenullázták a végrehajtók a Magyar Teniszszövetség számláit

bűnügy
2020 augusztus 27., 14:29

A végrehajtók százmilliókat követelnek a Magyar Teniszszövetségtől, de tévedésből elsőre a Magyar Kézilabda-szövetség számláját terhelték meg, írja a Nemzeti Sport. A szervezet korábbi főtitkára, Richter Attila ellen Lázár János, az új teniszelnök tett feljeletést, mert a gyanú szerint Richter „elnökségi határozat, fedezet és szerződött helyszín hiányában kötötte meg az EBX- IMG LLC céggel a szerződést a WTA 250-es torna magyarországi megrendezésére”.

A kormányzati sportlap értesülései szerint szerdán egy végrehajtó cég a Teniszszövetség összes bankszámláját megterhelte az A-Z Produkció és az A-Z Tenisz Produkció kérelme alapján,

a számlákról minden pénzt leemelt. Az összeg egyelőre a végrehajtó letéti számláján van. Emlékkeztettenek, hogy a végrehajtó okirat alapján az A-Z éppen a tisztújító közgyűlés napján adta be a végrehajtási lap kiállítása iránti kérelmét. A bank a lappal azt közölte, hogy a végrehajtó két számlát 612-612 millió forinttal, egyet 44 millió forinttal terhelt meg.

De a duplázott terhelés miatt a szövetség panaszt akar tenni. És mivel ennyi pénz nem állt rendelkezésre a számlákon, mostantól minden beérkező utalás a végrehajtóé lesz. Megemlítették azt is, hogy a végrehajtó először rossz bankszámlát, a Magyar Kézilabda Szövetségét terhelte meg.

Az új vezetés 3,5 milliárd forintos költségvetési hiányt örökölt elődjétől. Ugyanakkor Gulyás Gergely múlt szerdán 2,5 milliárd forint támogatást ígért a Magyar Tenisz Szövetségnek.