Lenullázták a végrehajtók a Magyar Teniszszövetség számláit

Több 444 videó?
Szeretném

A végrehajtók százmilliókat követelnek a Magyar Teniszszövetségtől, de tévedésből elsőre a Magyar Kézilabda-szövetség számláját terhelték meg, írja a Nemzeti Sport. A szervezet korábbi főtitkára, Richter Attila ellen Lázár János, az új teniszelnök tett feljeletést, mert a gyanú szerint Richter „elnökségi határozat, fedezet és szerződött helyszín hiányában kötötte meg az EBX- IMG LLC céggel a szerződést a WTA 250-es torna magyarországi megrendezésére”.

A kormányzati sportlap értesülései szerint  szerdán egy végrehajtó cég a Teniszszövetség összes bankszámláját megterhelte az A-Z Produkció és az A-Z Tenisz Produkció kérelme alapján,

 a számlákról minden pénzt leemelt. Az összeg egyelőre a végrehajtó letéti számláján van. Emlékkeztettenek, hogy a végrehajtó okirat alapján az A-Z éppen a tisztújító közgyűlés napján adta be a végrehajtási lap kiállítása iránti kérelmét. A bank a lappal azt közölte, hogy  a végrehajtó két számlát 612-612 millió forinttal, egyet 44 millió forinttal terhelt meg.

De a duplázott terhelés miatt a szövetség panaszt akar tenni. És mivel ennyi pénz nem állt rendelkezésre a számlákon, mostantól minden beérkező utalás a végrehajtóé lesz.  Megemlítették azt is, hogy a végrehajtó először rossz bankszámlát, a Magyar Kézilabda Szövetségét terhelte meg. 

Az új vezetés 3,5 milliárd forintos költségvetési hiányt örökölt elődjétől. Ugyanakkor Gulyás Gergely múlt szerdán  2,5 milliárd forint támogatást ígért a  Magyar Tenisz Szövetségnek.