Tiltakozó nyilatkozatot adott ki a Szakszervezetek Akciószövetsége Szijjártó kijelentései miatt

A Szakszervezeti Akciószövetség tagszervezetei, 

  • az Egyesült Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége
  • a Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete
  • a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete
  • és a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete

közösen tiltakoznak Szíjjártó Péter miniszter „alkotmánysértő, törvényellenes, - a munkavállalói szervezkedés szabadságát súlyosan veszélyeztető kijelentése ellen” - olvasható a csütörtökön kiadott közleményben. 

Ebben felhívják a figyelmet, hogy a miniszter esküt tett arra, hogy az Alkotmányt és az alkotmányos jogszabályokat megtartja. 

Ahogy írtuk, Szíjjártó Péter szerdán többek közt azt mondta, hogy: „szakszervezetesdit eddig sem játszottunk a külügyminisztériumban, ezután sem fogunk. És ha valakinek ilyenhez van kedve, az szintén megkapja lehetőséget arra, hogy ezt a játékot a minisztériumon kívül játssza. Nem engedjük meg ezt természetesen a jövőben sem.”

Az akciószövetség szerint a miniszter ezen kijelentése nyílt fenyegetés mindazok számára, akik törvényekben biztosított érdekképviseleti jogosultsággal kívánnak élni.

A Szakszervezeti Akciószövetség tagszervezetei együttesen követelik, hogy Szíjjártó Péter munkáltatóként és Magyarország Kormányának minisztereként mindenkor tartsa tiszteletben az Alaptörvényt, és szerezzen érvényt a munkavállalói jogokat garantáló törvényi előírásoknak.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó