Pelsőczy Réka: NEM-et kell mondani. NEM-et mondok

KULTÚRA
2020 szeptember 01., 16:48

„NEM-et kell mondani. NEM-et mondok,” jelentette be Facebook-oldalán Pelsőczy Réka, hogy távozik a Színház- és Filmművészeti Egyetemről. A jelenleg két osztályt vezető színésznő kijelentette:

"a Színház és Filmművészeti Egyetemen az autonómia visszaállításáig semmilyen munkát nem vállalok."

Hozzátette: az intézmény vezetése hatalmas munkát végezve megtett mindent az egyetem védelmében, amit demokratikus eszközökkel tehettek. „Most pedig nemet kell mondani,” írta.

link Forrás

A rektori feladatokat ellátó Upor László, továbbá Novák Eszter rektorhelyettes és Németh Gábor rektori tanácsadó, illetve a három intézet vezetője közül kettő, a filmes Balázs Gábor és a színházas Bagossy László is lemondott hétfő délután. Ezt követően Ascher Tamás, Enyedi Ildikó, és Pelsőczy jelezte, hogy távozik.


Korábban részletesen is írtunk arról, hogy egy hosszú és erőszakos folyamat végén pénteken derült ki, hogy elvonják a demokratikusan választott szenátus legfontosabb jogköreit, amire az SZFE szinte teljes vezetése lemondott. A hallgatók körében végzett felmérés szerint 100 százalékos az elutasítottsága annak, ahogy az alapítványi formára való átállás történt, és 96 százalék szerint közös cselekvésre van szükség.