Turisták milliói tűntek el Spanyolországból, miközben ismét csúcson a fertőzésszám

külföld
2020 szeptember 01., 09:08

Idén júliusban 75 százalékkal kevesebb turista látogatott Spanyolországba, mint egy éve ugyanebben a hónapban, ami több milliárd eurós veszteséget jelent a szektornak, írja a Reuters.

Amikor épp nincs koronavírus-járvány, Spanyolország általában a világ második turisztikai célpontja éves szinten 80 millió látogatóval. Ehhez képest most júliusban, a csúcsszezonban csak 2,5 millió turistát fogadtak. Idén az év első hét hónapjában 14 milliárd eurót költöttek a Spanyolországba nyaralni érkezők, míg tavaly ugyanennyi idő alatt már 52 milliárdot.

photo_camera Fotó: JOSE JORDAN/AFP

A kormány 10 százalékos gazdasági visszaesésre számít a harmadik negyedévben, ami még mindig sokkal jobb a második negyedévben elkönyvelt 18,5 százaléknál.

Ráadásul Spanyolországban július óta újra növekszik a naponta regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, ami az elmúlt héten átlagosan hétezer körül alakult (ez látható az ábrán), de voltak olyan napok, amikor a 15 ezret is átlépte, sőt amikor majdnem elérte a húszezret.

Az utóbbi hetekben ezért ismét szigorításokat vezettek be. Összességében eddig 29 ezer emberről tudni, akik a fertőzés miatt haltak meg Spanyolországban.