Megint bekasztlizták Európa legkeresettebb medvéjét, ami már kétszer is megszökött

ÁLLAT
2020 szeptember 07., 18:53

Április végén fogták el Olaszország körözött medvéjét, ami tavaly júliusban szökött meg egy elektromos kerítéssel és fallal körülvett területről, és 9 hónapon át randalírozott az észak-olaszországi Trento megyében.

A 149 kilogrammos barnamedve neve M49, vagy más néven Papillon, azaz Pillangó. A becenevét Henri Charrière után kapta, akit ártatlanul ítéltek börtönbüntetésre, és akinek sikerült egyedül megszöknie a Francia Guyanán található Ördög-szigeten levő büntetőtelepről 1945-ben.

Európa legkeresettebb medvéje azóta megint megszökött: július 27. óta volt szabadlábon, ezúttal 42 nap után vitték vissza a sittre a nagy szabadulóművészt.

link Forrás

2019 nyarán már az olasz kormány is foglalkozott a medve okozta problémával: miután az állatvédők ellenkezése ellenére Maurizio Fugatti megyei elnök elrendelte a kilövését, Sergio Costa környezetvédelmi miniszter megtiltotta, hogy megöljék az állatot.

Egyre több barnamedve él Trento autonóm megyében, a ragadozók több állattal is végeztek, ami miatt a megye több szabadságot követel a veszélyes állatok elfogása és kilövése terén. (Guardian)