Megint bekasztlizták Európa legkeresettebb medvéjét, ami már kétszer is megszökött

Több 444 videó?
Szeretném

Április végén fogták el Olaszország körözött medvéjét, ami tavaly júliusban szökött meg egy elektromos kerítéssel és fallal körülvett területről, és 9 hónapon át randalírozott az észak-olaszországi Trento megyében.

A 149 kilogrammos barnamedve neve M49, vagy más néven Papillon, azaz Pillangó. A becenevét Henri Charrière után kapta, akit ártatlanul ítéltek börtönbüntetésre, és akinek sikerült egyedül megszöknie a Francia Guyanán található Ördög-szigeten levő büntetőtelepről 1945-ben.

Európa legkeresettebb medvéje azóta megint megszökött: július 27. óta volt szabadlábon, ezúttal 42 nap után vitték vissza a sittre a nagy szabadulóművészt.

2019 nyarán már az olasz kormány is foglalkozott a medve okozta problémával: miután az állatvédők ellenkezése ellenére Maurizio Fugatti megyei elnök elrendelte a kilövését, Sergio Costa környezetvédelmi miniszter megtiltotta, hogy megöljék az állatot.

Egyre több barnamedve él Trento autonóm megyében, a ragadozók több állattal is végeztek, ami miatt a megye több szabadságot követel a veszélyes állatok elfogása és kilövése terén. (Guardian)