Járvány sújtotta gazdasági szereplőknek adná a főváros 50 milliárdját a budapesti Fidesz-frakció

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója azt indítványozza, hogy a főváros a meglévő pénzéből különítsen el 50 milliárd forintot a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti gazdasági szereplők megsegítésére - közölte a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője sajtótájékoztatóján, amelyről az ATV tudósított.

Láng Zsolt frakcióvezető elmondta, a fővárosi Fidesz rendkívüli közgyűlési ülés mihamarabbi összehívását kéri Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy a javaslatról szavazhassanak a képviselők.

Budapestnek van pénze, a Fidesz-KDNP számításai szerint 80-100 milliárd forint biztosan rendelkezésre áll úgy, hogy ebben a ciklusban a fővárosnak nincs hitel-visszafizetési kötelezettsége

- közölte Láng. A Fidesz-KDNP szerint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt pályázatokon, vagy „egyéb támogatási útvonalakon” lehetne segítséget nyújtani a legnehezebb ágazatokban működő vállalkozásoknak és az ott dolgozóknak. A fővárosi önkormányzatnak ez „kötelező feladata”, és a jelenlegi helyzetben elkerülhetetlen - jelentette ki a kormánypárti politikus.

Láng szerint a koronavírus-járvány által leginkább érintett szereplők a fővárosban a szállodák, vendéglátó- és kiskereskedelmi egységek, buszos társaságok, idegenvezetők és a taxisok, akik a járvány előtt komoly adófizetői voltak a városnak. Most viszont „bajban vannak, segítségre szorulnak” - mondta Láng.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót