Járvány sújtotta gazdasági szereplőknek adná a főváros 50 milliárdját a budapesti Fidesz-frakció

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója azt indítványozza, hogy a főváros a meglévő pénzéből különítsen el 50 milliárd forintot a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti gazdasági szereplők megsegítésére - közölte a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője sajtótájékoztatóján, amelyről az ATV tudósított.

Láng Zsolt frakcióvezető elmondta, a fővárosi Fidesz rendkívüli közgyűlési ülés mihamarabbi összehívását kéri Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy a javaslatról szavazhassanak a képviselők.

Budapestnek van pénze, a Fidesz-KDNP számításai szerint 80-100 milliárd forint biztosan rendelkezésre áll úgy, hogy ebben a ciklusban a fővárosnak nincs hitel-visszafizetési kötelezettsége

- közölte Láng. A Fidesz-KDNP szerint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt pályázatokon, vagy „egyéb támogatási útvonalakon” lehetne segítséget nyújtani a legnehezebb ágazatokban működő vállalkozásoknak és az ott dolgozóknak. A fővárosi önkormányzatnak ez „kötelező feladata”, és a jelenlegi helyzetben elkerülhetetlen - jelentette ki a kormánypárti politikus.

Láng szerint a koronavírus-járvány által leginkább érintett szereplők a fővárosban a szállodák, vendéglátó- és kiskereskedelmi egységek, buszos társaságok, idegenvezetők és a taxisok, akik a járvány előtt komoly adófizetői voltak a városnak. Most viszont „bajban vannak, segítségre szorulnak” - mondta Láng.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.