Bayer Zsolt a Kúrián is vesztett Hadházy ellen, 300 ezer forintot kell fizetnie

POLITIKA
2020 szeptember 16., 07:55

A Kúria ítélete szerint Bayer Zsolt megsértette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő személyiségi jogait. Ezzel helyben hagyták a másodfokú ítéletet, ami alapján a fideszes publicistának 300 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie Hadházynak, és bocsánatot is kell kérnie tőle.

Bayer tavaly azt írta, ötforintosokban fogja kifizetni az összeget, ami az akkori Index számításai szerint 252 kilót nyomott volna. „Egy szép nagy zsákban fogom tanúk jelenlétében behajítani a kertjébe, szedegesse csak össze szorgalmasan, és vegyen zoknit a büdös lábára.”

photo_camera Bayer Zsolt

Arra az esetre, ha Bayer továbbra is tartja magát ehhez, Hadházy azt üzente Facebook-posztjában: „1) Társas házban lakom, közös udvarral két pedagógussal. Ők rendes emberek, gondolom, ha egy halom aprót találunk az udvarunkon, segítenek összesöpörni és megőrizni, amíg a tulajdonosa nem jelentkezik érte. 2) a nekem megítélt sérelemdíjat kérem két héten belül átutalni, amennyiben nem érkezik meg az utalás, kénytelen leszek végrehajtást indítani.”

Bayer tavaly egy másik alkalommal azt mondta, ezer forintosokban fogja átadni az összeget.

link Forrás

Bayer 2017. október 31-én a blogján azt írta: „HADHÁZY GECI, SZÉL DETTI NYELI.” Egy hónappal később pedig Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember címmel írt a politikusról.

Bayer a másodfokú ítélet után azt írta, az említett mondatot eredetileg egy sörözőben mondta el, ahol 2017 nyarán találkozott civil aktivistákkal és ellenzéki politikusokkal. Ott emlegette fel Szél Bernadettnek, hogy a kormányellenes tüntetők között volt, aki „Orbán geci, Áder nyeli” transzparenssel vonult fel. Arról kérdezte Szélt, hogyan esne neki ez a mondat, ha átírnák. Vagyis szerinte szó nincs arról, hogy ő gecinek nevezte volna Hadházyt.