Kásler: Kizárt, hogy minden osztályban megjelenjen a koronavírus

Több 444 videó?
Szeretném

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter szerint számoltak vele, hogy a koronavírus „meg fog jelenni egyes osztályokban, de az, hogy mindegyikben, az teljesen kizárt, hiszen Magyarországon több mint 13 ezer helyszínen folyik oktatás-nevelés. Jelen pillanatban azt tudom mondani, hogy ezrelékben mérhető az érintettség, ami általában egy-egy osztályra vagy néhány osztályra vonatkozik. Ezt a helyzetet uralni lehet, egyes osztályok digitális oktatásra való áttérésével, illetve néhány intézmény esetében átmeneti szünet bevezetésével”.

Erről egy szerdai videóban beszélt:

Kásler azt mondta, azok a tanárok, akik a munkahelyükön fertőződnek meg, teljes táppénzre jogosultak. Akárcsak a többi, szoros kontaktnak számító tanár, akik emiatt karanténba kerülnek. 

Éppen ma írtunk egy budai iskoláról, ahol az egyik alsós évfolyam négy tanítójából hárman hétfő óta várják, hogy leteszteljék őket. Ez eddig nem történt meg, ráadásul napokba fog telni, míg megkapják az eredményt. Egy miskolci iskola vezetése pedig hétfőn fakadt ki nyilvánosan, amiért napok óta hiába vártak választ a kérdésükre, hogy mihez kezdjenek, ha már négy koronavírusos tanár dolgozik náluk.