Die Hard Hungary – Nálunk drágul a legjobban az élet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Sehol az Európai Unióban nem volt olyan magas az augusztusi inflációs adat, mint Magyarországon, a Központi Statisztikai Hivatal szerint ugyanis 3,9 százalékkal nőttek átlagosan az árak 2019 augusztusához képest. Ezzel július után augusztusban is csúcstartó az EU-ban a magyar infláció.

A 3,9 százalék ráadásul elérte a Magyar Nemzeti Bank 3 százalék plusz/mínusz 1 százalékos inflációs célsávjának tetejét is. Hogy beavatkozik-e az MNB, és ha igen, milyen intézkedéssel, még nem tudni.

Az EU statisztikai hivatala, az Eurostat valamivel magasabb, 4 százalékos magyar inflációs adatot számolt, és kimutatásaik szerint az Unió keleti államaiban eleve gyors a drágulás, de a magyar adat ebből is kiemelkedik. A magyart egyébként a lengyel, a cseh, a román és a szlovák inflációs adat követi.

Az EU-s inflációs átlag azonban csak 0,4 százalékos, azért ilyen kevés, mert az eurozónában 0,2 százalékos deflációt mértek. (Portfolio)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!