Nem lesznek nézők a Bundesliga müncheni nyitómeccsén, de a budapesti Szuperkupa-mérkőzésen igen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Mégsem lehetnek nézők a stadionban a német labdarúgó-bajnokság 2020/21-es idényének péntek esti nyitómérkőzésén, melyen a címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Bayern München fogadja a Schalke 04 együttesét.

Bár kedden úgy állapodtak meg a szövetségi államok, hogy a szurkolók korlátozott számban visszatérhetnek a stadionokba az új Bundesliga-idényben, a müncheni városvezetés úgy döntött, hogy zárt kapuk mögött játsszák a meccset. A döntés oka, hogy a bajor fővárosban ismét növekedésnek indult a koronavírussal fertőzöttek száma.

Mindeközben az UEFA úgy döntött, hogy az eredeti tervek szerint, nézők előtt tartja meg a jövő csütörtöki európai Szuperkupa-mérkőzést (Bayern München-Sevilla) a Puskás Arénában. Ez azért érdekes, mert Németország szerdán kockázatos területnek nyilvánította a magyar fővárost. A német szabályozás alapján az ilyen területről Németországba érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk, és 72 órán belül koronavírustesztet kell végeztetniük. A Puskás Arénába húszezer néző érkezhet a meccsre, ez a teljes kapacitás harminc százaléka.

Az UEFA döntése értelmében ezen kívül az összes nemzetközi meccset zárt kapuk mögött kell megtartani. A szövetség a találkozót afféle tesztnek szánja: ha a szervezők és a bevezetett intézkedések jól vizsgáznak, akkor esetleg megkezdődhet a nézők visszatérése a lelátókra.

(hvg, MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó