Az operatív törzs a legkiválóbb formájában tért vissza

járvány
2020 szeptember 21., 10:28

Nemcsak a járvány tért vissza a második hullámmal együtt, hanem az operatív törzs napi „sajtótájékoztatói” is. Miután a „sajtótájékoztató” úgy „online”, ahogy azt Magyarországon 2020-ban a kormány szeretné, vagyis

  • nem lehet online élőben kérdezni,
  • hanem reggel 9-ig be kell küldeni a kérdéseket,
  • azokat erősen szelektálják, Kovács Zoltán államtitkár segítségével
  • pár kérdést beolvasnak,
  • a szelektált kérdésekre adott válaszok használhatatlanul általánosak
  • de visszakérdezni nem lehet

így ezekből a „sajtótájékoztatókból” csak annyi derül ki, amennyit elmondani akarnak. Vagyis szinte semmi ahhoz képest, ami már addig ne lett volna ismert.

A mai abból állt, hogy Müller Cecília szóban is elmondta, ami reggel már írásban is megjelent a koronavirus.gov.hu honlapon, Orbán Viktor cikkének lapszemléje után. Az országos tiszti főorvos felhívta a figyelmet arra, hogy ugyan a fiatalok körében terjed most a vírus, de átterjedhet az idősekre, ismertette a maszkhasználatra vonatkozó szigorúbb szabályokat, bejelentette, hogy 10 napra csökken a hatósági karantén ideje (amiből azok továbbra is hamarabb szabadulhatnak, akik külföldről tértek haza és bemutatnak két negatív tesztet, de azok nem, akik igazoltan koronavírussal fertőzöttel voltak kapcsolatban).

Ami persze fontos, nem árt hangsúlyozni, de ez az, ami egy igazán jól működő honlapról remekül kiderülhetne az érdeklődők számára.

És visszatért nagy kedvencünk, Kiss Róbert alezredes is, aki rendőrnyelvre segít lefordítani a nézőknek, amit nem értenének magyarul. Ő most a szórakozóhelyek 11 óra utáni bezárását ismertette, magas színvonalon foganatosítva a tájékoztatást, bár ezúttal elmaradtak az olyan tavaszi bravúrok, mint „a fiatalok által használt csoportképző helyek”.

És itt kellene jönnie annak a résznek, ami azokat a témákat érintené, amire a kormány nem akar válaszolni, de legalább az újságírói kérdések formájában legalább felvetik azokat. De ez nem történik meg.

Az eleve szelektált kérdésekre adott válaszokból az derült, hogy tervszerűen zajlik a védekezés, a járványkórházak kijelölése szakszerű, a vírustagadók működése kártékony, a háziorvosokra van bízva, hogy kinél látják indokoltnak a teszt elvégzését.

Mi három kérdést küldtünk, ebből egyet sem olvastak fel.

Holnap azért próbálkozunk tovább.

Itt megnézhető a „sajtótájékoztató”, szerintem nem hangzott el a kézmosásra való felszólítás.

link Forrás