300 menedékkérőt fogad be Leszboszról egy olasz katolikus segélyszervezet

Kb. 300 migránst fogad be a görögországi Leszbosz szigetéről a Sant'Egidio Közösség – közölte a katolikus segélyszervezet, ami megállapodást ír alá az olasz belügyminisztériummal, hogy lehetővé tegyék a menedékkérők befogadását.

A szervezet közleménye szerint olyan, 18 hónapos programban fogják gondját viselni az érintetteknek, amiben „a családok és a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévők, köztük a kísérő nélküli gyerekek élveznek elsőbbséget”.

Fedél nélkül maradt menedékkérők igyekeznek vizet szerezni Leszboszon 2020. szeptember 12-én.Fotó: Angelosz Corcinisz/AFP

A Leszbosz szigetén található, túlzsúfolt moriai tábor két héttel ezelőtti leégése óta nyomás nehezedik az EU-ra a segítségnyújtás miatt, ugyanis a tűz után 12 ezer ember maradt fedél nélkül. Pár tagállam már ígéretet tett arra, hogy befogad menedékkérőket, a legtöbbet Németország vállalta, ami 1553 ember befogadására tett ígéretet. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.