Juhász Péter: Orbán tényszerűen pszichopata, és végérvényesen fasisztává vált

POLITIKA
2020 szeptember 22., 18:14

Juhász Péter, a 2018-as választás után feloszlatott ellenzéki párt, az Együtt egykori elnöke azt írta ki a Facebookra, hogy:

„Orbán tényszerűen pszichopata, és végérvényesen fasisztává vált.”

Juhász szerint ugyanis azt az embert „nem lehet másnak nevezni, akit hidegen hagy több ezer gyermek, család és idős honfitársa fizikai biztonsága, aki aljas politikai bosszútól vezérelve semmibe vesz mindent, amit egy normális embernek morális kötelessége volna tiszteletben tartania”. Juhász azt írja Orbánról:

„Aki ilyenre ad politikai utasítást, mint ő, az nyilvánvalóan fasiszta. Aki nem érzi tettének morális súlyát és embertelenségét, az nyilvánvalóan pszichopata. Orbán mindkettő, bebizonyította.”

Juhász szerint ugyanis „Orbán személyes bosszúja miatt veszélybe került 3000 szegény gyerek napi háromszori étkezése és tanulhatnak fűtés nélküli helyiségben, ahogy hajléktalanok és szegény családok maradhatnak fedél vagy épp kórházi ellátás nélkül”.

Juhász Péter a Kossuth téren 2017-ben.
photo_camera Juhász Péter a Kossuth téren 2017-ben. Fotó: Botos Tamás/444

Juhász ezt azután írta, hogy Iványi Gábor volt a reggeli vendégük a Tilos Rádió Hajnali Hasadás című műsorában (itt hallható 1:13:35-től), ahol a lelkész – aki korábban maga is fasisztának nevezte a szélsőjobboldali miniszterelnököt – elmondta: gyűjteniük kell, mert kikapcsolják a gázt, elveszik a támogatásukat, teljesen el akarják lehetetleníteni őket. A szükséges összeg, kb. 60 millió forint fele már összejött, de a másik fele még hiányzik.

Augusztus végén derült ki, hogy megvonja a kormány a többlettámogatást az Iványi-féle Magyar Evangéliumi Testvérközösség iskoláitól. A múlt hét óta sátrat emelve, éjjel-nappali őrséggel akadályoznák meg, hogy kikapcsolják a gázt a MET intézményközpontjában.