Megütötte a MÁV jegyvizsgálóját az utas, mikor maszkviselés elmulasztása miatt intézkedtek ellene

járvány
2020 szeptember 22., 14:01

A maszkviselési szabályok szigorítása óta tíz esetben kellett intézkednie a MÁV vonatain utazó jegyvizsgálóknak maszk viselését elmulasztó utasokkal szemben, ami összesen 172 perc vonatkésést okozott a járataikon - tájékoztat a társaság keddi sajtóközleménye.

Többek között négy elővárosi vonalon: a pusztaszabolcsi, a szolnoki, az esztergomi és a váci vonalon is félórás késést okozott néhány utas szabálysértése.

Egy balatoni vonaton pedig az egyik utas megütötte az őt maszkhasználatra figyelmeztető jegyvizsgálót, akinek orvosi segítségre volt szüksége, ezért a vonat nem közlekedhetett tovább. Az ügyben rendőrök intézkedtek, a vasúttársaság pedig feljelentést tett az utas ellen.

A szeptember 18-án megjelent kormányrendelet értelmében szeptember 21-től a maszk használata már nemcsak a vonatokon, hanem a várókban is kötelező. A vasúttársaságnál várakozás céljából megnyitott helyiségek a várótermek, az aluljárók, a zárt felüljárók, a pénztárcsarnokok, és a budapesti pályaudvarok esetén a vágánycsarnokok, ezeken a területeken mindenhol kötelező a maszk használata.

A rendelet a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenkire vonatkozik. Akik nem a rendeletben előírt módon viselik az orrot és a szájat eltakaró maszkot, azokat a vasúttársaság minden kizárja az utazásból.

Kiemelt videóink