Budapest mellett már Győr-Moson-Sopron megyét is rizikósnak nyilvánították a németek, de a fél ország az lehetne

járvány
2020 szeptember 24., 10:05

Van az a számítás, ami alapján a német külügyminisztérium kockázatosnak minősít járványügyi szempontból országokat (vagy akár csak régiókat, megyéket), és eltanácsolja azok meglátogatásától a németeket.

A kerülendő listán azok szerepelnek, ahol hét nap alatt az összes új fertőzött száma százezer főre vetítve meghaladja az 50-et.

Budapest már múlt héten vörös lett, tegnap felkerült Győr-Moson-Sopron megye is, de jóval több megyét is rizikósnak minősíthetnének. A mai adatokkal frissítve az elmúlt hét napot így néz ki a német modell.

Csongrád-Csanád első helye különösen figyelmeztető úgy, hogy Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere kijátszaná a 11 óra utáni tiltást, az önkormányzati helyiségekben engedélyezve az éjszakában nyúló esküvőket.

A németek kategorizálása most még csak azzal jár, hogy a rizikós területről érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk, amiből egy negatív teszttel szabadulhatnak. Október elsejétől viszont kötelező lesz legalább öt napot karanténban tölteni, csak ezután jöhet a teszt.