Koronavírus-számok Magyarországon 01.21.
Elhunytak + 98 Σ 11 713
Kórházban - 169 Σ 4 049
Fertőzöttek + 1 411 Σ 355 663
Tesztek + 15 577 Σ 3 000 325

Budapest mellett már Győr-Moson-Sopron megyét is rizikósnak nyilvánították a németek, de a fél ország az lehetne

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Van az a számítás, ami alapján a német külügyminisztérium kockázatosnak minősít járványügyi szempontból országokat (vagy akár csak régiókat, megyéket), és eltanácsolja azok meglátogatásától a németeket.  

A kerülendő listán azok szerepelnek, ahol hét nap alatt az összes új fertőzött száma százezer főre vetítve meghaladja az 50-et. 

Budapest már múlt héten vörös lett, tegnap felkerült Győr-Moson-Sopron megye is, de jóval több megyét is rizikósnak minősíthetnének. A mai adatokkal frissítve az elmúlt hét napot így néz ki a német modell.  

Csongrád-Csanád első helye különösen figyelmeztető úgy, hogy Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere kijátszaná a 11 óra utáni tiltást, az önkormányzati helyiségekben engedélyezve az éjszakában nyúló esküvőket. 

A németek kategorizálása most még csak azzal jár, hogy a rizikós területről érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk, amiből egy negatív teszttel szabadulhatnak. Október elsejétől viszont kötelező lesz legalább öt napot karanténban tölteni, csak ezután jöhet a teszt.