Egyelőre a gyalogosoké marad a pesti alsó rakpart

Budapest
2020 szeptember 26., 13:45

„Október végéig minden hétvégén a gyalogoséké és a bringásoké a pesti alsó rakpart. A nyáron elindított forgalommentes rakpart folytatódik, így őszi időben is kipróbálhatja minden fővárosi lakos milyen a Duna-partján korzózni” - írta a Valyo, a város és a folyó kapcsolatának erősítéséért évek óta kampányoló egyesület. A többek között a Szabihíd és a Valyo Part szervezőiként ismert csapat már korábbi interjúnkban is azt javasolta, hogy a járványidőszak alatt lezárt rakpart maradjon autómentes övezet október végéig.

„Jó hír, hogy a megnyitott rakpart ezen a hétvégén is vár mindenkit, és ez továbbra is így marad visszavonásig!”

- posztolta Karácsony Gergely, konkrét időhatárt nem említve. A főpolgármester emlékeztetett rá, hogy a Medián közvélemény-kutatása szerint az emberek többsége az autómentesített rakpartot támogatja: 73 százalék egyetért azzal, hogy hétvégeken szüntessék meg a gépkocsiforgalmat, de még a forgalom teljes megszüntetését is 59 százalék helyesli.

Arról is írt Karácsony, hogy Budapest közösségi tervezéses oldalán pár napig még mindenki elmondhatja a véleményét arról, milyen legyen az alsó rakpart.

A Valyo pedig azt írta: „Ez a siker mindannyiunk sikere, akik kint futottunk, bringáztunk, napoztunk a Rakparton, akik részt vettünk a forgalomszámlálásban, a Szabad Rakpart fényfestésben vagy szavaztunk az önkormányzat oldalán, ahol 12.000 szavazatot kapott a szabad rakpart.”