Szlovén tévétársaságot vásárolt a TV2 Csoport

media
2020 szeptember 30., 18:01

100 százalékos üzletrészt vásárolt a szlovéniai Planet TV tévétársaságban a TV2 Csoport leányvállalatán, a TV2 Adria d.o.o.-n keresztül, miután megkapott minden engedélyt a tranzakcióhoz - közölte a csatorna szerda délután kiadott közleményében, amit a hvg.hu szúrt ki.

A Planet TV Szlovénia egyik ismert tévécsoportja, a három kereskedelmi, általános szórakoztató tematikájú tévécsatornájának (Planet, Planet 2 és Planet Plus) körülbelül 6 százalékos főműsoridős közönségaránya van.

A Planet TV új vezérigazgatója Pavel Stantchev, a TV2 vezérigazgatója lesz, aki 2013 és 2014 között a szlovén csatorna vezérigazgatói pozícióját elsőként töltötte be, míg az ügyvezető igazgató Spela Pirnat, aki korábban, 2013 és 2016 között már volt a cég pénzügyi igazgatója, illetve évtizedes tévépiaci tapasztalattal bír - derül ki a közleményből.

Arról korábban már a 444-en is beszámoltunk, hogy elsősorban Habony Árpádhoz köthető kormányközeli médiavállalkozások hogyan öntik a pénzt szlovén sajtóba, különösen azokba a cégekbe, amelyek az SDS nevű szlovén jobboldali párt befolyása alatt állnak. Az idén év eleje óta miniszterelnök Janez Jansa pártját támogató Nova24TV, illetve a Nova Obzorja kiadó is az egykori MTVA-s Schatz Péter érdekeltsége, aki Habony Árpád körének tagja.

Hogy a TV2 érdeklődik a Planet TV iránt a tulajdonos Telekom Slovenije-nél, arról még idén júniusban cikkezett a 24.hu és egy szlovén oknyomozó lap, a Necenzurirano is.