Tovább gyarapodott a leggazdagabbak vagyona a járvány okozta gazdasági leállás alatt is

A világ leggazdagabb embereinek sikerült tovább növelni vagyonukat még akkor is, amikor a fél világ a járvány és a gazdaság leállása miatt küszködött. Nem is akármilyen gyarapodás volt ez, a svájci UBS bank elemzése szerint

a világ milliárdosai az eddigi vagyonuk több, mint negyedével lettek gazdagabbak, így a közös vagyonuk eléri a rekordnak számító 10,2 billió dollárt.

A jelentést szemléző Guardian cikke szerint a vagyongyarapodás a legtöbb üzletembernél annak köszönhető, sikeresen fogadtak az értékpapírpiac helyreállására, és részvényeket vásároltak akkor is, amikor amikor a tőzsde rég nem látott mélyponton volt a járvány miatt, márciusban és áprilisban.

Nem csak a felhalmozott összvagyon mérete, de az azt összehordó milliárdosok száma is rekordot állított be idén. Míg 2017-ben 2158 dollármilliárdos élt a földön, idén már 2189 ember tartozik a klubba.

Josef Stadler, az USB elemzője szerint nem kizárt, hogy ez a jelentős mértékű mértékű vagyonfelhalmozás komoly feszültséget, sőt, dühöt váltson ki a társadalomban, ugyanis olyan időszakban történt, amikor az emberek többségének napi fenyegetés, ha nem mindjárt valóság, volt munkájának, és ezzel megélhetésének az elvesztése. Szerinte az érintett gazdagok maximálisan tisztában vannak ezzel.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.