Egymilliárdért eladó a balatonboglári kemping

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Árverést hirdettek a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonában levő balatonboglári Sellő kempingre, írja az mfor. A kikiáltási ár valamivel több mint egymilliárd forint, akárcsak a kisebb és rosszabb helyen fekvő balatonszemesi kemping esetében, amire október 21-ig lehet licitálni. 

Az állam, vagyis a Rogán Antal által felügyelt Magyar Turisztikai Ügynökség tavaly év elején szállt be a Bahartba, miután a 21 tulajdonos önkormányzat ingyenesen átadott közel 35 százaléknyi részvénycsomagot. Augusztusban egy 6,6 milliárd forintos tőkeemeléssel elérték, hogy az állam többségbe kerüljön, így a településeknek már nincs érdemi beleszólásuk a cég működésébe. 

Idén májusban úgy fogadták el a Bahart reorganizációs tervét, hogy egyetlen települési részvényes sem támogatta. Heten tartózkodtak, négyen nem vettek részt a szavazáson, tízen pedig nemet mondtak, köztük Balatonszemes fideszes polgármestere, aki azóta le is mondott

A terv részeként adják el a két kempinget, a siófoki Hotel Mólót, valamint bérbe adnak 11 vitorláskikötőt. Eredetileg négy közforgalmú kikötőt is eladtak volna, de a településeknek sikerült kilobbizniuk, hogy inkább ingyenes használatba adják az önkormányzatoknak. 

Frissítés (2020.10.13.): Az utolsó bekezdésben említett négy kikötő egyikét, a csopakit októberben mégis árulni kezdték