Azért rúgták ki a gyöngyösi kórházból a koronavírus-szkeptikus orvost, mert nem viselt maszkot a rendelésein

Egészségügy
2020 október 20., 16:49

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház a honlapján közölte, miért bocsátották el Pócs Alfrédot:

„Az intézmény folyamatosan ellenőrzi , hogy a közvetlen betegellátásban dolgozók viselik- e a maszkot. Dr. Pócs Alfréd a szakrendelései során nem használt maszkot, veszélyeztetve így az ellátottak, valamint a vele egy rendelőben lévő szakdolgozó egészségét. Több helyen nyilvánosan vírustagadó konferenciát tartott, melynek tényét a Spiritual TV és a DEHÍR is közölte.

A Bugát Pál Kórház 2020. október 31-i hatállyal, a szerződésben foglalt 30 napos felmondási idővel, törvényesen mondta fel vele a vállalkozási szerződést. Az ortopédiai betegek ellátását ezen felül még három szakorvos végzi Gyöngyösön, a páciensek megelégedésére, tehát az ellátás biztonsága továbbra is megmarad.”

Az orvoskamara Heves megyei elnökétől a koronavírus-szkeptikus állításai miatt szeptemberben a Magyar Orvosi Kamara elhatárolódott. Pócs Alfréd a 24-nek azt mondta: a kórház igazgatója október 6-án hívta be, és küldte el 25 év után azzal az indokkal, hogy Covid-tagadó. Gődény Györggyel is többször szerepelt már együtt, felszólalt a maszkviselés ellen is:

link Forrás

Azt mondta, nem vírustagadó, de szerinte a koronavírus miatt hátrányt szenvednek az ellátásban a nem fertőzött betegek. A salgótarjáni és az ózdi kórházban továbbra is dolgozik. (24)