Demokrata választókat ijesztget az iráni titkosszolgálat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az USA hírszerző szolgálatok vezetője közölte, hogy Irán és Oroszország is megszerezett választói névjegyzékeket, és az irániak máris kavarnak a listákkal.

John Ratcliffe szerint számos demokrata párti regisztrált szavzó kapott fenyegető e-mailt arról, hogy szavazzon Trumpra, különben "a Büszke Fiúk (Proud Boys) utánuk mennek". Ratcliffe és az FBI főnöke is kért mindenkit, hogy ne vegye komolyan az ilyen leveleket. 

John RatcliffeFotó: ANDREW HARNIK/AFP

A regisztrált választók nevei a legtöbb államban könnyen hozzáférhetők, ezek nem titkos adatok, de a fenyegető levelezés a választókkal már nem törvényes. A bejelentés szerint az oroszok is megszereztek listákat, de ők még nem használták azokat. 

A Trump-kormány szerint az elnököt, a demokraták szerint a választás tisztaságába vetett hitet akarják lejáratni az iráni és orosz kavarások. (BBC)  

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!