Abortuszellenes nyilatkozatot írt alá a magyar kormány

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Egyesült Államok, Brazília és Magyarország szervezésében zajlott egy online konferencia a családokról, amelyet Novák Katalin családügyi miniszter is reklámozott a Facebook oldalán. Ahogy arról az RTL Klub híradója beszámolt, a konferencián a résztvevők elfogadtak egy nyilatkozatot is, amely szerint 

a nemzetközi jog alapján egyetlen országnak sem tehető kötelezővé az abortusz engedélyezése vagy anyagi támogatása. A nyilatkozatot 30 ország írta alá, a Guardian szerint a többségében olyan illiberális és autoriter államok, ahol a nők helyzete a nemzetközi mércék szerint a legrosszabb, mint Szaúd-Arábia vagy Líbia. Európai országok közül csak Magyarország, Lengyelország és Fehéroroszország szerepel az aláírók között. Ráadásul, ahogy arra a Patent Egyesület Facebook bejegyzésében rámutat, a nyilatkozatot csak olyan kormányok írták alá, amelyeket férfiak vezetnek. 

Az RTL híradójának kérdésére a kormány azt közölte, hogy semmilyen módon nem tervezik megváltoztatni az abortusz magyarországi szabályozását. A válaszban az is szerepelt, hogy az Alaptörvény szerint a magzati életet a fogantatás pillanatától kezdve védelem illeti meg, ez pedig a kormány szerint összhangban van a kiadvány szövegével. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó