Borsodban hol felbukkan, hol eltűnik több mint ezer fertőzött az operatív törzs statisztikáiban

járvány
2020 november 02., 08:57

Még egyet csavart a rejtélyes adatszolgáltatásán az operatív törzs. Nem bajlódnak eleve nagyon sok számmal, azzal pláne nem, hogy bárki számára áttekinthető legyen az aktuális magyarországi járványhelyzet. Van az a térkép, amit naponta fotóként kiraknak, ezen megyei adatok vannak, de nem az aktív esetekről, hanem az összes eddigi fertőzöttről tavasz óta.

Akit érdekel, hogy mi változott tegnap óta, annak ki kell írni és valahol vezetnie kell a fotón lévő számokat, mert a kormányzati honlapon az előző napok, hetek adatai nem találhatók meg.

photo_camera Az október 31-i térkép

Ilyen lehetetlen adatszolgáltatás mellett is kiugró volt az excel-tábla kiképzésen résztvevőknek, hogy Borsodban szombatról vasárnapra 1623-mal nőtt a fertőzöttek száma, ami az összes korábbi, tavasz óta halmozódó fertőzött harmada, egyetlen nap alatt.

photo_camera Plusz 1623 fertőzött Borsodban a szombatihoz képest

Próbáltuk megtudni az operatív törzstől, hogy mi történt, mert ha ez igaz, akkor nagyjából azonnal karantén alá kellett volna vonni a megyét. De nem válaszoltak. Viszont a mai térképen feltüntett szám alapján egyik napról a másikra eltűnt 1177 regisztrált fertőzött Borsodból.

photo_camera November 2-i térkép. Mínusz 1177 fertőzött Borsodban

Mindez azért is érdekes, mert vasárnap úgy jelentettek 3878 új fertőzöttet, hogy abban benne volt a 1623 borsodi is (az összes eset 42 százaléka). Ma meg úgy jelentettek 3581-et, hogy Borsodból eltűnt 1177 fertőzött.

A napi új fertőzötteknél fontosabb adat az áldozatok száma és a kórházban kezelteké. Ezekben pedig rosszul állunk.