A II. kerület az óvodai és bölcsődei dolgozókat is leteszteli

koronavírus
2020 november 04., 15:35

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere a Facebookon jelentette be, hogy tesztet biztosítanak a kerület óvodai és bölcsődei dolgozóinak, valamint a fővárossal közösen részt vesznek a tanárok és iskolai dolgozók szűrésében is.

A szűrés segítségével lehetőségünk nyílik arra, hogy feltérképezzük és megállítsuk az esetlegesen fel nem derített fertőzési láncokat, és még nagyobb biztonságban tudhassuk gyermekeinket és dolgozóinkat

- írja a polgármester.

Karácsony Gergely főpolgármester szerdán online sajtótájékoztatón közölte, hogy a fővárosi önkormányzat "rendkívül intenzív tesztelési kapacitásbővítésbe kezd", és százezer antigén-tesztet szereznek be.

A tesztek felét, ötvenezer darabot, a kerületeknek adnak. A cél az, hogy minden olyan ágazatban biztosítsák az önkéntes tesztelés lehetőségét, amik különösen veszélyeztettetek. Karácsony kiemelte a pedagógusokat, akikről szerinte a kormány " különösen megfeledkezett". Mivel a főváros anyagi kapacitásai szűkösek, a budapesti tanárok szűréséhez adománygyűjtés indítanak.

Kiemelt videóink