Köhög, fáj a feje és izomfájdalma van a koronavírusos Szijjártó Péternek

politika
2020 november 07., 08:08

A koronavírussal fertőzött Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalára tett ki egy videót arról, ahogy jó hangulatú online megbeszélést folytat közép-európai külügyminiszterekkel.

link Forrás

Arra a kérdésre, hogy vannak-e tünetei, Szijjártó elmondta, hogy fáj a feje és köhög, ami elmegy, de az izomfájdalom az zavaró.

Szijjártó az osztrák, a szlovén, a szlovák és a cseh kollégájával tárgyalt. A beszélgetés még pénteken zajlott, és az MTI-nek a magyar miniszter elmondta, a járványhelyzetről beszéltek, mert az egész közép-európai térségre igaz az, hogy a második hullám számait és összetettségét tekintve is rendkívül komoly kihívást jelent minden országnak. Az első hullám alatt "abszolút tragédiaként megélt rekordadatoknak" most a négy-ötszöröse a napi átlaggá vált - mondta. Hozzátette: ez mutatja, hogy a helyzet sokkal súlyosabb, mint tavasszal volt. Szijjártó Péter szerint a helyzet talán annyiban kedvezőbb, hogy az egészségügyi rendszerek jobban felkészültek, hiszen tavasszal "teljesen váratlanul" tört ki a járvány.

Szijjártó Péterről a hét elején derült ki, hogy koronavírusos. A magyar miniszter épp egy ázsiai úton vett részt, az esete miatt több mint hatszáz embert teszteltek Kambodzsában és több politikus is karanténba vonult.