Kitették Artyom Dzjubát az orosz válogatottból, miután maszturbálós videója terjedni kezdett a neten

sport
2020 november 08., 18:41

Kitették az orosz válogatottból a 2018-as világbajnokság sztárját, Artyom Szergejevics Dzjuba csapatkapitányt, miután terjedni kezdett az interneten egy videó, amin ő látható maszturbálás közben. A 32 éves csatár ezért nem vesz részt a válogatott közelgő meccsein Moldova, Törökország és Szerbia ellen.

Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány megerősítette Dzjuba távozását, de arról nem beszélt, hogy arra tényleg a videó miatt volt-e szükség. Azt viszont elmondta, hogy „nem a sport szemszögéből” született a döntés, és hogy egy válogatott játékosnak a pályán és a pályán kívül is válogatott játékoshoz méltóan kellene viselkednie.

Dzjubát nemzeti hősként ünnepelték Oroszországban a 2018-as vb idején, a csapat az ő Egyiptomnak, Szaúd-Arábiának és Spanyolországnak lőtt góljaival jutott a negyeddöntőbe, amit aztán tizenegyesekkel elvesztettek a későbbi ezüstérmes horvátok ellen. A világbajnokságot megkérdőjelezhetetlen fölénnyel Franciaország nyerte, ami ugyan a Dzjubáról szóló hírhez érdemben nem kapcsolódik, de én szeretem erre emlékeztetni az embereket amikor csak lehet. (The Sun)