Semjén Zsolt módosítójának hála, transznemű emberek házasodhattak össze Magyarországon

család
2020 november 09., 13:35

Törvényes házasságot kötött egy transznemű pár Polgárdiban a múlt héten. Magyarország történetében hivatalosan még nem történt ilyesmi, Csillag Tamara és Angyal Elvira csak azért házasodhatott most össze, mert Semjén Zsolt javaslatára a koronavírus-járvány első hulláma idején a Fidesz és a KDNP parlamenti többsége ellehetetlenítette a transznemű emberek nemváltását a magyar jogban.

Emiatt Csillag Tamara személyi dokumentumaiban még mindig férfiként szerepel, míg Angyal Elvirának sikerült a jogi nemváltás Semjén módosítójának hatálybalépése előtt. Így, mivel Magyarország - szintén a Fidesz és a KDNP által elfogadott, majd többször átírt - Alaptörvénye szerint házasság egy férfi és egy nő között jöhet létre, a Polgárdiban összeházasodó pár megfelelt minden törvényes követelménynek.

A pár mindkét tagja férfiként született, és mindkettejüknek volt családja, mikor úgy döntöttek, nőként folytatnák az életüket. A ceremónián egyikük fia is jelen volt, a Reuters riporterének azt mondták, nagyon boldogok, hogy kapcsolatuk hivatalos pecsétet kaphatott. (Reuters)