Nem volt bűncselekmény, hogy az SZFE hallgatói nem engedték be Szarka Gábort az egyetem épületébe

oktatás
2020 november 12., 15:59

Szarka Gábor, az SZFE - a hallgatók által el nem ismert - kancellárja október 8-án próbált meg bejutni az egyetem blokád alatt álló Vas utcai épületébe, de a diákok nem engedték be. Szarka ezután a helyszínen felolvasott egy hosszú közleményt a diákság és a sajtó képviselői előtt, majd távozott.

Az eseményt le is videóztuk:

link Forrás

A történtek miatt három magánszemély is feljelentést tett a rendőrségen személyi szabadság megsértése és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt.

A Népszava érdeklődésére a BRFK most azt közölte, hogy bűncselekmény hiányában mindegyik feljelentést elutasították. Így nyomozás sem indult az ügyben, mivel a hatóságok már azelőtt kizárták a törvénysértést, hogy a felderítés elindult volna.

Az egyetem hallgatói kedden jelentették be, hogy a friss járványügyi intézkedéseknek megfelelően elhagyják az egyetem épületeit. A diákok a korlátozások idejére online felületre költöztetik a blokádot, de egyikük nyilatkozata szerint amennyiben a követeléseik addig nem teljesülnek, lehet számítani rá, hogy digitális oktatás végeztével újra elfoglalják az épületeket.

link Forrás